15 травня в Головному управлінні Держгеокадастру у Вінницькій області відбулась нарада з державними інспекторами у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням законодавства України про охорону земель на території Вінницької області.

З доповіддю про підсумки роботи управління з контролю за використанням та охороною земель у 1-му кварталі 2019 року виступив заступник Головного державного інспектора у Вінницькій області         Рябцун С.В.

Учасники наради обговорили також питання звітності про проведені перевірки, ведення реєстру порушень, складання адміністративних справ, особливості проведення перевірок суб’єктів підприємницької діяльності тощо.

Начальник відділу представництва в судах та інших органах юридичного управління Головного управління Чугаєнко К.Є. довела детальну інформацію щодо розгляду судових справ за результатами заходів державного контролю за дотриманням земельного законодавства., акцентуючи увагу державних інспекторів на необхідності досконалого оформлення матеріалів кожної перевірки.

Не залишилось поза увагою, і питання протидії і запобігання корупції. Особливу увагу було приділено питанню обмежень щодо одержання подарунків держслужбовцями та додержання вимог законодавства України щодо правил етичної поведінки державних службовців.

Під час традиційного обміну досвідом роботи державними інспекторами було переглянуто відеосюжет щодо практичного застосування сучасних технологій при здійсненні перевірок.

Начальник Головного управління Козак Ю.В. підвів підсумки наради та визначив завдання щодо покращення інспекційної діяльності.