До Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області надійшли матеріали судової справи за позовною заявою одного із товариств. В ході розгляду доданих до позовної заяви матеріалів, було встановлено що дане товариство використовує земельні ділянки із земель запасу площею 120,2316  га та земель резервного фонду площею 44,4425 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на підставі укладеного з сільською радою договору співпраці від 17 січня 2015 року. Дані земельні ділянки відносяться до земель сільськогосподарського призначення державної власності. На території Вінницької області розпорядником таких земель  є Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області. Отже сільська рада перевищила повноваження, фактично передавши у користування ТОВ земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності.

Згідно статті 19 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

З метою недопущення порушень інтересів держави в сфері земельних відносин, Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області звернулось до прокуратури з проханням розглянути питання стосовно оскарження в судовому порядку договору співпраці укладеного між ТОВ та сільською радою 17 січня 2015 року.