Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області звертає увагу на те, що державна служба нерозривно пов’язана з мораллю, етикою, моральним складом державного службовця.

Етика державного службовця значною мірою характеризує взаємовідносини держави і громадянина. Моральність, переважно, розуміється як особиста чесність, порядність, а в адміністративній поведінці – як майже універсальна норма, згідно з якою службова посада не повинна використовуватися для досягнення особистих корисливих цілей.

Ввічливість – головне правило етикету службових взаємин. Вміння поводити себе з людьми належним чином є одним з важливих факторів, який допомагає досягти успіху у службовій діяльності. Існує шість основних принципів, які дозволять це зробити, а саме: пунктуальність, конфіденційність, доброзичливість, увага до оточуючих, зовнішній вигляд, грамотність.

Дотримання правил етичної поведінки державних службовців, кожною особою, уповноваженою на виконання функцій держави, відіграє вирішальну роль в становленні та розвитку державної служби, у зміцнені її авторитету та репутації державних службовців.

Основні права та обов’язки державного службовця визначені Законом України «Про державну службу».

Державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування при виконанні посадових обов’язків повинні діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.