12 березня 2020 року в Головному управлінні Держгеокадастру у Вінницькій області відбулись урочистості з нагоди Дня землевпорядника України, який у цьому році припадає на 14 березня.

День землевпорядника – відзначається в Україні щорічно у другу суботу березня з 1999 року, коли таким чином Указом Президента № 1556/99 була підтримана ініціатива Державного комітету України з земельних ресурсів і Спілки землевпорядників України.

Розвиток суспільства в усі часи був пов’язаний з землею, яка і зараз залишається головним засобом для існування людства і джерелом суспільного багатства.

В Україні професія землевпорядника завжди користувалася повагою, тому що вона присвячена безцінному скарбу країни – її землі. Землевпорядники слідкують за тим, щоб земля використовувалась раціонально і ефективно.

З нагоди професійного свята колег та запрошених ветеранів землевпорядної служби привітав В. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області ШАЛАГІНОВ А.В., який висловив вдячність за щоденну нелегку працю та сумлінне служіння улюбленій справі. Окремі слова подяки і пошани ветеранам землевпорядної служби, які все своє життя присвятили професії землевпорядника.

Привітати землевпорядників області із професійним святом завітав Голова обласної державної адміністрації СКАЛЬСЬКИЙ В.В., який у вітальному слові підкреслив, що в Україні професія землевпорядника завжди користувалася повагою, тому що вона присвячена безцінному скарбу країни – її землі.

З вітальним словом виступили керівники землевпорядних організацій області – директор ДП «Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» ЯРОСЛАВСЬКИЙ Я.І. та директор Вінницької філії «Центр державного земельного кадастру» КАЛАСЬ О.В.

За значний особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі земельних відносин, впровадження в життя земельної реформи, сумлінну працю та з нагоди професійного свята Дня землевпорядника України кращі землевпорядники області, серед яких працівники апарату, начальники відділів та головні спеціалісти у районах, державні кадастрові реєстратори Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, співробітники землевпорядних організації, були нагороджені Почесною грамотою Вінницької обласної державної адміністрації та обласної ради, а також грамотою Вінницької незалежної профспілкової організації «Рідна земля».