У четвер, 5 квітня, в рамках започаткованої Урядом ініціативи ще 27 громад України отримали у власність понад 22 тисяч га земель сільгосппризначення поза межами населених пунктів.
Документи про передачу земель підписані у Вінниці у присутності Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.
Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області затверджені акти приймання-передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення із державної у комунальну власність для трьох ОТГ Вінниччини. Згідно з  актами, Барська міська ОТГ у комунальну власність  отримала  242,9450 га землі на території Антонівської сільської ради Барського району. Земельні ділянки загальною площею 722,2244 га у комунальну власність отримала Брацлавська селищна ОТГ Немирівського району. Вороновицька ОТГ отримала 363,8175 га, які розташовані на території Вороновицької селищної та Комарівської сільської рад Вінницького району.
Станом на сьогодні, 6 квітня, уже 25 об’єднаних територіальних громад Вінниччини на сесіях місцевих рад ухвалили рішення про звернення до Держгеокадастру щодо передачі їм у комунальну власність земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів.

Наступними ОТГ, які отримають землі будуть Вапнярська селищна Томашпільського району, Глуховецька селищна ОТГ Козятинського району, Гніванська міська ОТГ та Джулинська сільська ОТГ Бершадського району.