13 березня 2018  керівник Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій  області Юрій Козак взяв участь у  конференції з представниками ГО “Асоціація фермерів та приватних землевласників Вінницької області». Учасники заходу обговорили існуючі проблеми, що постають перед фермерами у процесі роботи на землі, зокрема, що стосуються її оренди.

Результатом зустрічі стало підписання Меморандуму про співпрацю, яким передбачається процедура взаємодії в частині спільного напрацювання підходів щодо поновлення договорів оренди земель сільськогосподарського призначення державної власності, перегляду умов діючих договорів та договорів, що поновлюються, а також забезпечення внесення до Державного земельного кадастру даних щодо земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні.

В рамках виконання Меморандуму не рідше раз на місяць будуть проводитись зустрічі між керівництвом  Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій  області та представниками ГО “Асоціація фермерів та приватних землевласників Вінницької області, з метою обговорення актуальних питань та оперативного реагування на проблемні питання, які виникають у фермерських господарств при реалізації їх права на землю.