Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області 31.01.2019 року проведено спільну нараду з Головним управління ДФС у Вінницькій області з питання нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення.

Участь у нараді, що проходила  у приміщенні Головного управління ДФС у Вінницькій області, взяли начальник Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Козак Ю.В., перший заступник начальника Мартинюк О.Ф., відповідні фахівці Головних управлінь.

На нараді фахівцями Головного управління Дкержгеокадастру було висвітлено питання щодо загальнонаціональної нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, яка  набрала чинності з 01.01.2019 року. Доведено до відома, що всі дані про загальнонаціональну нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення зведено в єдину систему та створено портал-дзеркало із можливістю онлайн-розрахунку нормативної грошової оцінки земельних ділянок, що для формування витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок сільськогосподарського призначення незалежно від форми власності (крім земель сільськогосподарського призначення в межах населених пунктів) використовуються виключно відомості про загальнонаціональну (всеукраїнську) нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення. Ознайомлено з роботою порталу.

Також, враховуючи статтю 38 Порядок користування відомостями Державного земельного кадастру Закону України “Про Державний земельний кадастр», запропоновано фахівцям державної фіскальної служби отримати доступ в режимі читання до відомостей Державного земельного кадастру. Роз’яснено порядок надання доступу відомостей Державного земельного кадастру та заходи зі створення комплексної системи захисту інформації.