Вінницькі землевпорядники здійснили обстеження наявності та фізичного стану пунктів Державної геодезичної мережі України 1 класу.

За інформацією банку геодезичних даних, Науково Дослідного інституту геодезії та картографії на території Вінницької області розташовано 34 пункти Державної геодезичної мережі 1 класу, які знаходяться на території 22 районів.

Із загальної кількості пунктів, розташованих на території області збережено на місцевості 30 . Проте, нажаль, 4 – зруйновано.

Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області здійснюється обстеження Державної геодезичної мережі України 2 класу, які розташовані на території Вінницької області.

Всього було обстежено 327 пунктів тріангуляції 2 класу, з них в задовільному стані 166. Із них 68 потребують інструментального пошуку  та знищено 93.

Державна геодезична мережа  необхідна для створення єдиної системи координат і висот на території країни; детального вивчення фігури і гравітаційного поля Землі і їх змін в часі, виконання топографічних зйомок в єдиній системі координат і висот, надійного контролю якості топографо-геодезичних робіт, вирішення наукових і технічних завдань народного господарства.