З початку 2016 року від надання адміністративних послуг спеціалістами територіальних органів Держгеокадастру у Вінницькій області до місцевих бюджетів надійшло 4,68 млн гривень.

Найбільша кількість платних адмінпослуг стосувалася видачі витягу з Державного земельного кадастру (85 080). Крім того, 44 966 заяв надійшло на здійснення державної реєстрації земельної ділянки. Ця послуга здійснюється на безоплатній основі.

Усі заяви опрацьовано державними кадастровими реєстраторами: зареєстровано 39 902 земельні ділянки та надано 84 788 витягів з Державного земельного кадастру.

Кошти, що надійшли в якості оплати за надані платні адмінпослуги, спрямували до місцевих бюджетів області. Фінансовий ресурс місцеві органи влади зможуть використати на розвиток територіальних громад та реалізацію соціальних програм.

«Землевпорядники опрацювали 100 % заяв із загальної кількості зареєстрованих з початку цього року. Кожна заява опрацьовується фахівцями дуже ретельно та у встановлені законодавством строки», – зазначив начальник Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Юрій Козак.

 

Довідково:

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитись з адресами ЦНАПів на офіційному сайті Держгеокадастру.