На виконання доручення спільної наради Держлісагентства й Держгеокадастру України 8 грудня у Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства під головуванням начальників Головного управління Держгеокадастру України у Вінницькій області Юрія Козака і обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Бондаря  проведено спільну нараду з питань виготовлення правовстановлюючих документів на землі лісогосподарського призначення та прийняті під заліснення землі. В нараді взяли участь директори та головні лісничі держпідприємств лісового господарства Вінниччини, представники проектних організацій.

В даному напрямку Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області, здійснено моніторинг земельних ресурсів з метою виявлення придатних під заліснення земель, переважно малопродуктивних, техногенно-забруднених, деградованих, а також виявлення земельних ділянок, на яких відбулося природнє самозаліснення. За результатами проведеної роботи визначено, що на території Вінницької області загальна площа земель, які можуть бути першочергово надані під заліснення складає 1935,72 га. Найбільше земель під заліснення запропоновано по таких районах:

  • Козятинський – 225,98 га;
  • Могилів – Подільський – 204,32 га;
  • Піщанський – 133,44 га;
  • Погребищенський – 267,33 га;
  • Томашпільський – 184,97 га;
  • Тростянецький – 168,98 га;
  • Хмільницький – 199,57 га.

В період з 2013 по 2016 рік Головним управлінням розглянуто клопотання, які надійшли від лісогосподарських підприємств та надано дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок під заліснення на загальну площу 5098 га. Затверджено проекти землеустрою та надано земельні ділянки лісогосподарським підприємствам на загальну площу 4247 га.

0.206E!OpenElement&FieldElemFormat=jpg