Враховуючи звернення жителів с. Перепільченці Шаргородського району, Головним управлінням було проведено перевірку дотримання вимог земельного законодавства при використанні Приватним підприємством «Маяк» в особі голови, згідно договору оренди землі від 24.09.2009 року, укладеного з Шаргородською районною державною адміністрацією, терміном на 30 років для посадки саду та ведення товарного сільськогосподарського виробництва, загальною площею 23,8552 га, в тому числі під прибережною захисною смугою – 1,97369 га .

На час перевірки встановлено, що земельна ділянка під прибережною захисною смугою частково (орієнтовною площею 0,55 га) здискована, що є порушенням вимог ст. 61 Земельного кодексу України, згідно якої в прибережних захисних смугах забороняється розорювання земель (крім підготовки ґрунту для залуження і залісення), а також садівництво та городництво.

За результатом перевірки, на голову ПП «Маяк» складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.53 КУпАП, невиконання природоохоронного режиму використання земель.

Відповідно до чого, Першим заступником керівника Жмеринської місцевої прокуратури подано до Господарського суду Вінницької області позов в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та Вінницької обласної державної адміністрації до Шаргородської районної державної адміністрації Вінницької області та до Приватного підприємства «Маяк» про скасування розпоряджень органу виконавчої влади, (згідно яких виготовлявся договір оренди), визнання недійсним відповідного договору оренди та повернення земельної ділянки, що знаходиться на території Перепільчинецької сільської ради Шаргородського району.

Також даний договір оренди був укладений без належної державної експертизи технічної документації щодо відведення земельної ділянки.

Постановою Північно-західного апеляційного господарського суду від 07.12.2018 року у справі (за №902/422/17) задоволено апеляційну скаргу Прокуратури Вінницької області на  рішення господарського суду Вінницької області від 03.08.2017 року. Рішення господарського суду Вінницької області від 03.08.2017 року скасовано. Прийнято нове судове рішення про задоволення позову.

Визнано недійсними розпорядження Шаргородської РДА та відповідний договір оренди.

Постановлено, повернути  ПП «Маяк» за актом приймання-передачі земельну ділянку площею 23,8552 га  пасовищ, з яких 1,9736 га прибережної смуги Головному управлінню та Вінницькій облдержадміністрації.