Сервіси з ведення державного земельного кадастру поступово стають  максимально спрощені, максимально стиснуті в часі, максимально деперсоналізовані.

Завдяки запровадженому принципу екстериторіальності, громадяни отримають принципово новий рівень сервісу. Дотепер замовлення витягу відбувалося лише за місцем безпосереднього розташування ділянки, що призводило до втрат часу та створювало корупційні ризики, оскільки етап подачі заяви та видачі результатів знаходився під контролем одного кадастрового реєстратора.

Відтепер подати документи на реєстрацію земельної ділянки можна в онлайн-режимі через e.land.gov.ua протягом кількох хвилин. Також за рахунок автоматизації значно пришвидшується процес розгляду документів від заявника та ухвалення відповідного рішення. Такі нововведення заощадять час та унеможливлять будь-які корупційні ризики.

На сьогодні на порталі e.land.gov.ua доступно вже чотири електронні послуги і до кінця року планується запровадити щонайменше три нові е-послуги.

Було запроваджено- надання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку, доступ до інформації про право власності та речові права на земельну ділянку  онлайн.

Можливість замовлення послуги онлайн скорочує процедуру оформлення до декількох хвилин, а рознесення функції реєстрації заяви та її обробки зводить до мінімуму можливість зловживань.

Замовлення витягу здійснюється через Публічну кадастрову карту, яка розміщена на офіційному сайті Держгеокадастру. Послуга доступна навіть для невпевнених користувачів ПК. В систему інтегрована функція он-лайн оплати послуги через сервіс моментальних платежів. Підтвердження про сформовану заявку та повідомлення про готовність документу користувач отримує на свою електронну адресу.