Відповідно до наказу Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області від 21.09.2017 року, старшим державним інспектором у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель на території Вінницької області проведено перевірку дотримання вимог земельного законодавства при використанні земель за межами населеного пункту с. Суботівка на території Суботівської сільської ради, Могилів-Подільського району, Вінницької області.

В ході перевірки встановлено факт використання (самовільного зайняття) Фермерським господарством земельної ділянки орієнтовною площею 4 га., складено протокол про адміністративне правопорушення та видано припис голові Фермерського господарства від 20.11.2017 року.

Крім того, інспектором розрахований розмір шкоди, що становить 6 872 гривні 18 копійок.

За результатами перевірки Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області звернулося до Господарського суду Вінницької області з позовом до Фермерського господарства про стягнення шкоди, завданої внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки.

Рішенням Господарського суду Вінницької області від 13.09.2018 року по справі за №902/248/18  позов задоволено.

Вирішено стягнути з Фермерського господарства шкоду, завдану внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, у розмірі 6 872 грн. 18 коп., шляхом перерахування на рахунок Управління державної казначейської служби України у Могилів-Подільському районі та м. Могилів-Подільському Вінницької області та на користь Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області 1762 грн. судового збору.