22 листопада, керівництво Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та начальники відділів територіальних структурних підрозділів взяли участь у громадських обговореннях «Діалог про Україну», де обговорювались всі переваги та проблемні питання масштабної реформи ринку землі в Україні.

На питання жителів області відповів Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України  Тимофій Милованов, На зустрічі також були присутні заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Інна Мєтєлєва та голова облдержадміністрації  Владислав Скальський. Також були запрошені голови райдержадміністрацій, голови ОТГ, представники сільськогоспвиробників Вінниччини, органів місцевого самоврядування, сільських і селищних рад, обласних структур та відомств, до компетенції яких відносяться земельні питання.

Презентував концепцію земельної реформи Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.

«Головна мета реформи – зробити земельні відносини прозорими. Проблеми, які існують сьогодні з обігом землі, мають бути вирішені шляхом створення однакових, конкурентних правил гри для всіх. Малий фермер чи власник має право отримати такі ж ресурси, такі ж фінансові умови, за такі ж кошти викупити і, на рівних, конкурувати з великим бізнесом. Прозорість ринку — це найкращий захист від тіньових схем», – прокоментував Міністр розвитку  економіки, торгівлі та сільського господарства. На думку урядовця, прозорий ринок, який буде запущено, дозволить урівняти всіх учасників ринку.