Організація робіт з набуття права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності шляхом проведення земельних торгів є пріоритетним напрямком Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

Впровадження конкурентних способів продажу прав на земельні ділянки має безперечні переваги для територіальної громади, оскільки успішно проведені земельні торги є ефективним засобом істотного збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

За перший квартал 2020 року Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області на земельних торгах продано право оренди на 25 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 199,9930 га, стартовий розмір орендної плати яких становив 519 тис. 710 грн., кінцева орендна плата склала 1 млн. 379 тис. 364 грн. Таким чином, проведення земельних торгів забезпечили надходження до місцевих бюджетів майже у тричі більше від очікуваної (стартової) суми орендної  плати.

Стартовий розмір річної орендної плати за користування земельною ділянкою встановлювався в розмірі 12% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. За результатами торгів середній відсоток складає 32% від нормативної грошової оцінки.

З початку року Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області включено 60 ділянок, загальною площею 644,2325 га, до переліку земельних ділянок державної власності, права оренди на які можуть бути реалізовані на земельних торгах.

Детальніше ознайомитися з переліком земельних ділянок можна на офіційному сайті Держгеокадастру України.