прийомЮридичним сектором Управління Держземагентства у Жмеринському районі станом на 01.05.2015 року забезпечено розгляд 114 звернень громадян, що надходили відповідно за дорученнями Головного управління Держземагентства, районної державної адміністрації, районної ради, обласної держадміністрації, обласної ради, прокуратури Жмеринського району та безпосередньо від громадян.

           У переважній більшості звернення стосується затримки  виплати орендної плати за використання земельних часток (паїв), затримки у виготовленні землевпорядної документації виконавцями робіт, та врегулювання земельних спорів щодо меж присадибних земельних ділянок.

           Управлінням у відповідності до законодавчих вимог громадянам роз’яснювався порядок вирішення спірних питань, надавались письмові та усні відповіді.

Завідувачем та спеціалістом юридичного сектору прийнято участь у 13 судових засіданнях. Переважна більшість справ стосується визнання спадщини відумерлою,  скасування державних актів у зв’язку із земельними спорами щодо меж присадибних земельних ділянок .

Також значна увага звертається на дотримання працівниками управління Держземагентства у Жмеринському районі Вінницької області Законів України  «Про засади запобігання і протидії корупції» та «Про державну службу», а саме систематичне проведення апаратних нарад з доведення та роз’яснення змін та вимог до чинного законодавства.