[:ua]На території області сформовано перелік із 216 земельних ділянок сільськогосподарського призначення  на площу 2932,8 га, права оренди на які планується реалізувати на земельних торгах.

З початку поточного року Головним управлінням проведено 15 земельних торгів на яких продано право оренди на 38 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 422,9 га, стартовий розмір орендної плати яких становив 530 тис. грн. кінцева орендна плата склала 932,2 тис. грн. Отже проведення земельних торгів забезпечили надходження до місцевих бюджетів майже у двічі більше від очікуваної суми орендної плати.

  Середня орендна плата за 1 га  земельних ділянок проданих на земельних торгах становить 2204 грн. на рік., або 14,3 % від їх нормативної грошової оцінки.

Найближчі земельні торги відбудуться 03 червня з продажу права оренди на  земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності на територіях: Чернівецького, Піщанського, Ямпільського районів та 09 червня на територіях: Томашпільського, Шаргородського, Могилів-Подільського і Гайсинського районів.

Більш детально з інформацією щодо проведення земельних торгів можна ознайомитись на офіційному сайті Держгеокадастру (http://torgy.land.gov.ua/auction).

 [:]