До Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області звернулись жителі с. Носківці Жмеринського району Вінницької області щодо здійснення перевірки дотримання вимог земельного законодавства.

Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області було запроваджено позапланову перевірку дотримання вимог земельного законодавства при використанні земельної ділянки (пасовища) орієнтовною площею 29,6 га на території Носківецької сільської ради Жмеринського району.

За результатами перевірки встановлено, що земельна ділянка із земель сільськогосподарського призначення державної форми власності (пасовище) території Носківецької сільської ради Жмеринського району за межами населеного пункту, використовується громадянином за відсутності відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування
про її передачу у власність або надання у користування (оренду) та за відсутності вчиненого правочину щодо такої земельної ділянки, що є порушенням ст. ст. 125, 126 Земельного кодексу України.

16.11.2017 року складений протокол про адміністративне правопорушення на громадянина та виданий припис щодо усунення порушень вимог земельного законодавства при використанні земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної форми власності (пасовища) площею 13,31 га без кадастрового номера на території Носківецької сільської ради Жмеринського району.

Крім того, відповідно до Методики визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки площею 13,31 га на території Носківецької сільської ради проведено розрахунок шкоди заподіяної громадянином, яка становить 22865,97 грн.