Відповідно до наказу Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області від 08 лютого №130-ДК та від 21 березня 2018 року №282-ДК, державними інспекторами у сфері державного контрою за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель на території Вінницької області 20 квітня 2018 року здійснено державний контроль за дотриманням  вимог земельного законодавства шляхом проведення перевірки при використані земельних ділянок на території Зозулинецької сільської ради Козятинського району (за межами населених пунктів ).

За результатами перевірки встановлено, що частина земельних ділянок земель сільськогосподарського призначення державної форми власності на території Зозулинецької сільської ради Козятинського району вінницької області загальною площею 143.2715 га використовується для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, а саме вирощування сільськогосподарських  культур – ріпаку, соняшнику, люцерни та пшениці що свідчить про їх фактичне використання.

Дані земельні ділянки загальною площею 147.2715 га використовуються директором СТОВ <<Хлібороб>> в особі директора Сенічека Миколи Івановича за відсутності відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про її передачу у власність або надання у користування (оренду) та за відсутності вчиненого правочину щодо такої земельної ділянки , що є порушенням ст.ст. 125, 126 Земельного кодексу України.

За виявлене порушення земельного законодавства на директора СТОВ<<Хлібороб>> Сеніченко Миколу Івановича складено протокол за ст.53-1 КУпАП.

Крім того, відповідно до Методики визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки на території Зозулинецької сільської ради, розмір якої становить 246 146.99 грн.