27 листопада у Головному управлінні Держгеокадастру у Вінницькій області відбувся захід, присвячений старту процесу передачі земель державної власності сільськогосподарського призначення у комунальну власність ОТГ відповідно до Указу Президента України від 15.10.2020 № 449 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» та постанови Кабінету Міністрів України від 16.11.2020 № 1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин».

До урочистої церемонії підписання акту-передачі земель долучилися: начальник Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Вадим Варчук, Голова Барської ОТГ Володимир Саволюк, Голова Калинівської ОТГ Василь Поліщук, Голова Мурафської ОТГ Олег Літвіненко, Голова Брацлавської ОТГ Микола Кобринчук та Голова Райгородської ОТГ Віктор Михайленко.

«Ця подія є важливим та ключовим кроком у реалізації земельної реформи. Дуже приємно бути учасником цього процесу, який нарешті реалізується, незважаючи на всі перешкоди. Хотілося подякувати Головам ОТГ, які першими звернулися до нас та відреагували на наші листи. Бажаємо вам якнайскоріше зареєструвати за собою право комунальної власності на землю» – наголосив Вадим Варчук.

Зі свого боку Голова Брацлавської ОТГ Микола Кобринчук подякував  Головному управлінню Держгеокадастру у Вінницькій області за оперативність у процесі передачі земель у комунальну власність громадам.«Сьогодні тільки третій день як новообрана рада розпочала свою роботу, а вже такий результат», – повідомив Голова Брацлавської ОТГ.

Загальна площа переданих Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області земельних ділянок становила 10212,1404 га.

До кінця 2020 року у комунальну власність об’єднаним територіальним громадам Вінниччини буде передано понад 168 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення державної власності.