Інспекторами Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області під час проведення перевірки, щодо дотримання вимог земельного законодавства в межах території Жмеринської об’єднаної територіальної громади  Жмеринського району, було виявлено: земельну ділянку сільськогосподарського призначення державної власності (землі запасу), площею 25,9479 га, що використовується як громадське пасовище. Проте, за попереднім оглядом та наявною інформацією, частина земельної ділянки площею 7га використовується для товарного сільськогосподарського виробництва без правовстановлюючих документів.

З метою встановлення осіб правопорушників Головним управлінням Держеокадастру у Вінницькій області направлено звернення до Жмеринського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області. У ході встановлення порушника суміжні із зазначеною ділянкою землекористувачі відмовились визнавати свою причетність до порушення земельного законодавства. Після чого посадовими особами поліції спільно з державними інспекторами Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області було організовано розшук щодо встановлення осіб, які самовільно зайняли земельну ділянку орієнтовною площею 7га на території Жмеринського району за межами населеного пункту Мала Жмеринка.

Завдяки злагодженій співпраці між посадовими особами поліції та державними інспекторами Головного управління під час нічного збору врожаю, на незаконно використовуваній ділянці,  було затримано та встановлено особу правопорушника, якого було притягнуто до адміністративної відповідальності. Правопорушником  сплачено до бюджету Жмеринської громади шкоду у розмірі 29 тис 428грн.