Повідомляємо, що в межах реалізації проекту з Картографічною службою Королівства Норвегія «Карти для сприяння належному управлінню землями в Україні» Держгеокадастром протягом 2018–2021 років організовано створення (оновлення) цифрової топографічної карти масштабу 1:50 000 та створення бази топографічних даних на територію України.

Надання доступу користувачам та використання ними Основної державної топографічної карти масштабу 1:50 000 забезпечить єдину картографічну основу для держателів геопросторових даних на центральному та місцевому рівнях. Це дозволить уникнути несумісності картографічної основи та сприятиме створенню наборів геопросторових даних і їхньої інтеграції в національну інфраструктуру геопросторових даних.

Крім цього, у майбутньому Держгеокадастром передбачається організація топографічного моніторингу зазначеної карти, що надасть можливість використовувати її як надійне та офіційне державне джерело топографічних даних для всієї території України, у тому числі для територіальних громад.

З метою презентації результатів створення Основної державної топографічної карти масштабу 1:50 000 Держгеокадастром 27 січня 2022 року о 10:00 заплановано проведення відкритої онлайн ZOOM-конференції на тему «Роль та місце основної державної топографічної карти масштабу 1:50 000 для реалізації національної інфраструктури геопросторових даних».

У ході проведення ZOOM-конференції буде презентовано особливості створення та оновлення основної державної топографічної карти, можливості її використання та практичного застосування у майбутньому.

Запрошуємо представників центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, представників громадських організацій та фахівців у сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності долучитися до онлайн Zoom-конференції за посиланням: https://bit.ly/3GQ3bDK