Організація робіт з набуття права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності шляхом проведення земельних торгів є пріоритетним напрямком Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області

За листопад місяць Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області на земельних торгах реалізовано право оренди на 21 земельну ділянку сільськогосподарського призначення державної власності, загальною площею 164,4284 га. Стартовий розмір річної орендної плати за користування земельними ділянками встановлювався в розмірі 12% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що становить 172 тис.
022 грн., кінцева орендна плата склала 799 тис. 592 грн., що становить 55,78%. Проведення земельних торгів забезпечили надходження до місцевих бюджетів майже у п’ять разів більше від очікуваної (стартової) суми орендної плати.

Найвища відсоткова ставка за результатами торгів досягла 2 141,69 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею 11,3000 га, розташованої на території Зарічненської сільської ради Тульчинського району, вартість якої за результатами торгів склала 160 тис. грн. за рік.

Також варто відзначити, що за результатами проведення торгів, найдорожче було продано право оренди на земельну ділянку площею
25,4684 га, розташовану на території Надроссянської сільської ради Погребищенського району,  стартовий розмір орендної плати за яку становив 4 тис. 450 грн., річна орендна плата склала 180 тис. 020 грн. за рік, що становить 475,74 % від нормативної грошової оцінки.

Таким чином, зазначені суми будуть надходити щорічно, згідно договорів оренди, до бюджетів місцевих рад.

На даний час на сайті Держгеокадастру висвітлено інформацію, щодо проведення земельних торгів з продажу права оренди на 83 земельні ділянки загальною площею 728,8727 га, стартовий розмір річної орендної плати яких складає 1 млн. 908 тис. 069 грн.

Детальніше ознайомитися з запропонованими лотами, переліком земельних ділянок можна на офіційному сайті Держгеокадастру України.