Організація робіт із набуття права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності шляхом проведення земельних торгів є пріоритетним напрямком роботи Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

Впродовж липня Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області на земельних торгах реалізовано право оренди на 32 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 285,1096 га. Стартовий розмір річної орендної плати за користування земельними ділянками встановлювався в розмірі 12% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що становить 378 890 тис. грн, однак кінцева орендна плата склала 1,3 млн грн, що становить 32,57%. У такий спосіб проведення земельних торгів забезпечило надходження до місцевих бюджетів орендної плати майже у чотири рази більше від очікуваної (стартової) суми.

Найвища відсоткова ставка за результатами торгів досягла 399,06% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею 5,4208 га, розташованої на території Рогізківської сільської ради Чечельницького району. ЇЇ вартість за результатами торгів склала 46 тис. грн за рік.

Також варто відзначити, що за результатами проведення торгів, найдорожче було продано право оренди на земельну ділянку площею 11,0000 га, розташовану на території Бабинецької сільської ради Погребищенського району, стартовий розмір орендної плати за яку становив 32 374 тис. грн, річна орендна плата склала 133 060 тис. грн за рік, що становить 49,32 % від нормативної грошової оцінки.

Наразі на сайті Держгеокадастру висвітлено інформацію, щодо проведення земельних торгів з продажу права оренди на 67 земельних ділянок загальною площею 441,3046 га, стартовий розмір річної орендної плати яких складає 577 110 тис. гривень.

Докладніше ознайомитися із запропонованими лотами, переліком земельних ділянок, можна на офіційному сайті Держгеокадастру.