Структурні підрозділи в районах та м. Вінниці Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області з 01.12.2014 почали надавати одні із перших в Україні всі адміністративні послуги виключно через Центри надання адміністративних послуг.
З початку року загальна кількість адміністративних послуг, наданих Держгеокадастром на території Вінницької області становить 22,7 тис.
Питанням організації та удосконалення надання адміністративних послуг із земельних питань та готовності працівників центрів надання адміністративних послуг області приймати документи була присвячена селекторна нарада, яка була проведена 07 лютого 2018 Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області спільно із Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької обласної державної адміністрації з використанням апаратно-програмного комплексу для проведення аудіо конференцій на базі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області.
У нараді прийняли участь начальник відділу регуляторної політики та адміністративних послуг Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Ламакіна Тетяна Тимофіївна, начальник управління Державного земельного кадастру Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Пацалюк Сергій Володимирович, заступники голів райдержадміністрацій (міських голів), до компетенції яких відносяться питання надання адміністративних послуг, керівники Центрів надання адміністративних послуг, адміністратори та керівники структурних підрозділів Держгеокадастру в районах та м. Вінниці.
Під час наради Пацалюк Сергій Володимирович довів до відома присутніх, що з метою виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 №523-р “Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг” та постанови Кабінету Міністрів України від 08.08.2011 № 835 “Деякі питання надання Державним агентством земельних ресурсів та його територіальними органами платних адміністративних послуг” керівники структурних підрозділів у районах та м. Вінниці Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до 23.02.2018 повинні забезпечити навчання адміністраторів Центрів надання адміністративних послуг.
При проведенні навчань буде звернута особлива увагу на умови отримання адміністративної послуги, а саме:
– Підстава для одержання адміністративної послуги;
– Вичерпний перелік документів, необхідних для отримання адміністративної послуги, а також вимоги до них;
– Порядок та спосіб подання документів, необхідних для отримання адміністративної послуги;
– Платність (безоплатність) надання адміністративної послуги;
– Строк надання адміністративної послуги;
– Перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги;
– Результат надання адміністративної послуги;
– Способи отримання відповіді (результату) адміністративної послуги.
Ламакіна Тетяна Тимофіївна звернула увагу учасників наради на необхідності доведення відповідних змін в отриманні послуг із земельних питань до суб’єктів звернень, оновленні інформаційних та технологічних карток на сайтах, налагодженні роботи камер відеоспостереження у Центрах.
В ході наради були обговорені питання готовності Центрів до надання адміністративних послуг Держгеокадастру, надані відповіді на запитання та вирішені питання, які цьому заважають.