Станом на сьогодні бажання отримати землю на Вінничині  виявили  13764 участника антитерористичної операції . Саме таку кількість заяв від військових отримали у Головному управлінні Держгеокадастру у Вінницькій  області та органах місцевого самоврядування регіону.

Нині на Вінничині учасникам АТО надано 11952 дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки на наділи загальною площею 15073,75 гектара. З них для ведення особистого селянського господарства надано 8854 дозволів на землі загальною площею 14735,94 га, та 2107 дозволи на землі загальною площею 216,56 га для ведення садівництва.

Крім того, учасники АТО та члени родин загиблих військовослужбовців отримали 126 дозволів на розробку пректів землеустрою для відведення земельних ділянок, на загальну орієнтовну площу 178 га. Завершили процедуру оформлення вже 69 громадян.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО