З метою популяризації адміністративної послуги щодо реєстрації земельних ділянок в Державному земельному кадастрі на веб-ресурсі електронних послуг Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (https://e.land.gov.ua/) – в особистому кабінеті сертифікованого інженера-землевпорядника Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області 13 лютого 2018 була проведена виробнича селекторна нарада. На нараді в актовій залі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та приміщеннях структурних підрозділів Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області були присутні керівники та державні кадастрові реєстратори структурних підрозділів Головного управління, працівники державних підприємств та суб’єкти підприємницької діяльності, що виконують землевпорядні роботи на території Вінницької області.

З вступним словом виступив начальник Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Козак Ю.В., який розповів про впровадження функціональної можливості державної реєстрації земельної ділянки з подачею заяви через особистий кабінет сертифікованими інженерами-землевпорядниками та звернув увагу на можливість зареєструвати земельну ділянку на протязі одного робочого дня. Також він наголосив на важливості даної адміністративної послуги для підвищення комфорту та зручності громадян.

Начальником управління державного земельного кадастру Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Пацалюком С.В. було детально продемонстровано презентацію процесу авторизації та реєстрації земельної ділянки в особистому електронному кабінеті  вищезазначеного сайту.

Також було показано формування заяви через особистий електронний кабінет сертифікованими інженерами-землевпорядниками щодо державної реєстрації земельної ділянки – відбулось завантаження електронного документу (обмінного файлу) в форматі XML та сканованої документації із землеустрою, підписаних електронним цифровим підписом сертифікованого інженера-землевпорядника. Після чого на електронну пошту сертифікованого інженера-землевпорядника надійшло повідомлення про те, що заява щодо державної реєстрації земельної ділянки сформована. Про результати розгляду вищезазначеної заяви було сповіщено електронним листом на електронну скриньку та повідомлено куди слід звернутися за результатами для одержання витягу з Державного земельного кадастру. Таким чином, на прикладі однієї заяви щодо державної реєстрації земельної ділянки онлайн було наглядно відслідковано всі стадії її опрацювання.

Також відбулося обговорення питання реєстрації земельних ділянок в Державному земельному кадастрі онлайн із працівниками державних підприємств та суб’єктами підприємницької діяльності, що виконують роботи із землеустрою на території Вінницької області та шляхи їх вирішення.

Запровадження даної послуги значно пришвидшить процес розгляду документів від заявника до ухвалення відповідного рішення. Це дозволить заощадити час та унеможливить будь-які зловживання.

В результаті проведеної наради лише за два дні (13-14 лютого 2018 року) кількість поданих заяв щодо державної реєстрації земельної ділянки в Державному земельному кадастрі через особистий кабінет сертифікованими інженерами-землевпорядниками на веб-ресурсі електронних послуг Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (https://e.land.gov.ua/)  збільшилась на 53 % порівняно зі всіма заявами, які надійшли за останні два місяці (за період з 12 грудня 2017 р. по 12 лютого 2018 р.) Всі подані заяви щодо державної реєстрації земельної ділянки онлайн опрацьовуються державними кадастровими реєстраторами в день надходження.

   

Запрошуємо вас скористатися можливостями електронних послуг Держгеокадастру – https://e.land.gov.ua/ .

Управління Державного земельного кадастру

Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області