З огляду на поширення викривленої інформації щодо надання земельних ділянок учасникам АТО (ООС), повідомляємо наступне:

Першочерговим та пріоритетним завданням Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру – є забезпечення реалізації конституційних прав учасників бойових дій та членів сімей загиблих воїнів щодо отримання земельних ділянок.

Ця теза неодноразово була не тільки озвучена керівництвом Головного управління, але й апробована конкретними діями. Зокрема під час 5-його засідання Координаційної ради ветеранів при Вінницькій ОДА була запропонована ідея щодо створення комісії з розгляду проблемних моментів, які виникають у учасників бойових дій при зверненні до Держгеокадастру для вирішення питань щодо оформлення земельних ділянок (https://bit.ly/2K23enk).

До складу комісії увійшли учасники бойових дій та волонтери, що дозволило виявляти та оператививно реагувати на складнощі, які виникають у учасників бойових дій та членів сімей загиблих воїнів (https://bit.ly/2VSbk4J).

За період з 17.08.2020 по 08.12.2020 року, 949 учасників бойових дій вже отримали накази про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на загальну орієнтовну площу 1138,80 га. Разом з тим, 680 учасникам – підготовлено та видано накази про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу їх у власність на загальну площу 1020,00 га.

Таким чином, за зазначений період 1629 учасникам бойових дій було видано накази щодо відведення земельних ділянок у власність.

У котрий раз наголошуємо на тому, що Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області керується принципами доступності та прозорості, підтвердженням цього стала сьогоднішня зустріч із учасниками бойових дій. Будь-які спекуляції, які прямо або опосередковано пов’язані з військовими або членами сімей загиблих воїнів – є неприпустимими.

Лише спільними зусиллями та плідною співпрацею ми досягнемо бажаних результатів.