Впровадження конкурентних способів продажу прав на земельні ділянки має безперечні переваги для територіальної громади, оскільки успішно проведені земельні торги є ефективним засобом істотного збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

З початку 2021 року Головним управління Держгеокадастру у Вінницькій області проведено роботи з продажу прав оренди на 115 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 946,7764 га, стартовий розмір орендної плати яких становив 1 млн. 714 тис. 752 грн., кінцева орендна плата склала 4 млн. 727 тис. 620 грн. Таким чином, проведення земельних торгів забезпечили надходження до місцевих бюджетів у тричі більше від очікуваної (стартової) суми орендної  плати.

Стартовий розмір річної орендної плати за користування земельною ділянкою встановлювався в розмірі 12% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. За результатами торгів середній відсоток складає 33,08% від нормативної грошової оцінки.

На сайті Держгеокадастру висвітлено інформацію щодо проведення земельних торгів з продажу права оренди на 50 земельних ділянок загальною площею 271,8624 га, стартовий розмір річної орендної плати яких складає
839 тис. 343 грн.

Детальніше ознайомитися з переліком земельних ділянок можна на офіційному сайті Держгеокадастру України.