6 грудня 2021 року представники Держгеокадастру на чолі із першим заступником Голови Держгеокадастру Анатолієм Мірошниченком взяли участь у 15-му засіданні Аграрного діалогу Україна ‒ ЄС. У засіданні також взяли участь представники Європейської комісії, Мінагрополітики, Представництва України при ЄС, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства закордонних справ України. Проведення заходу здійснювалося із врахуванням карантинних норм та обмежень з можливістю участі в режимі відеоконференції.

Діалог з аграрних питань Україна – ЄС відбувається щорічно та є основним майданчиком для двостороннього співробітництва між Україною та Європейським Союзом в аграрній сфері.

У ході засідання перший заступник Голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко виступив із презентацією щодо прогресу України у впровадженні земельної реформи, під час якої, зокрема, ознайомив присутніх із основними принципами функціонування ринку земель. Також Анатолій Миколайович проінформував учасників заходу про запровадження електронних земельних аукціонів та про стан впровадження національної інфраструктури геопросторових даних, а також розповів про нещодавно внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок» від 03 листопада 2021 року № 1147.

У межах зустрічі представники Європейської комісії презентували Стратегію Європейського Союзу «Від лану до столу», розповіли учасникам заходу про хід реформи Спільної європейської аграрної політики та про останні зміни у законодавстві ЄС щодо органічного землеробства.