За результатами роботи Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та структурних підрозділів (далі- Головне управління) у першому півріччі, за участю представника юридичної служби Держгеокадастру, керівників державних проектних організацій, структурних підрозділів Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

На колегії було обговорено відповідно до порядку деного ряд питань та перспектив на майбутнє в роботі Головному управління. А саме, було підведено підсумки роботи Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області за перше півріччя 2017 року.

Членами колегії Головного управління та присутніми було заслухано звіт керівників відділу у Калинівському районі між районного управління у Калинівському та Липовецькому районах та відділу у Козятинському районі Головного управління.

Також проаналізовано стан реалізації пілотного проекту із запровадження екстериторіальності  погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки структурними підрозділами у районах Головного управління. По забезпеченню реалізації постанови  КМУ від 31 серпня 2016 №580 << Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру >>, Головним управлінням здійснюється постійний моніторинг за кількістю прийнятих для реєстрації та розглядом і погодженням проектів землеустрою. За період запровадження даної постанови територіальними органами Держгеокадастру у Вінницькій області прийнято понад 7995 проектів  землеустрою на погодження, а 20 експертами державної експертизи розглянуто понад 11541, проектів землеустрою, з яких надано: 8900 позитивних висновків  про погодження  проектів та 2644 оцінено негативно.

В листопаді 2016 року в структурі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області було створено Управління з контролю за використанням та охороною земель. На засіданні колегії вперше було заслухано звіт про виконання плану перевірок за перше півріччя 2017 року щодо питань дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності, родючості  ґрунтів. За звітний період було здійснено 146 перевірок на площі 7405,3393 га. Виявлено 98 порушень, винесено 67 приписів. Було складено в першому півріччі 45 протоколів, 7 матеріалів передано до правоохоронних органів. Працівниками управління з контролю за використанням та охороною земель було розраховано розмір заподіяної шкоди у 28 випадках на суму 403805,89 грн. З них, сплачено у добровільному порядку 19 на суму 300498,22 грн. Винесено 42 постанови на суму 11288грн. З них сплачено у добровільному порядку 28 на суму 7463грн. За результатами колегії прийнято ряд рішень відповідно до плану з метою покращення роботи Головного управління та структурних підрозділах.