[:ua]

Сьогодні в приміщенні громадської приймальні Головного управління Держгеокадастру  у Вінницькій області провів особистий прийом громадян Перший заступник начальника Петро Петровський.  Прийом розпочався набагато раніше запланованого часу. О восьмій годині ранку до управління прийшла поділитись своєю проблемою мешканка с. Лисова Лисіївка Калинівського району Ковальчук Марія Логвинівна.  Проробивши разом з чоловіком весь час в колгоспі, вона так і не отримала земельної ділянки, яка на селі є єдиним джерелом існування. От і прийшла вона просити хоч клаптик землі.  Вислухавши клопотання громадянки Перший заступник начальника дав особисте доручення начальнику відділу Держгеокадастру у Калинівському районі ретельно вивчити ситуацію і у стислі строки надати вичерпні пропозиції,  щодо реалізації права громадянки на одержання земельної ділянки.

“Люди розповідають про свої проблеми, звертаються із проханням допомогти у суперечках між сусідами, шукають поради та відповіді на свої питання. Жоден громадянин, який звертається до нас не повинен йти з розчаруванням. Ми намагаємось щоразу глибоко проникнути в ситуацію . Пошук правильного рішення часто займає багато часу. Але ми знаходимо компромісні рішення. Хочу  назавжди зламати стереотип державного службовця – чиновника, який не має ні душі, ні співчуття , ні жалю у серці. Кожен державний службовець, до якого звертаються громадяни, повинен в їхніх очах побачити своїх рідних. Адже на їх місці можуть бути і дорогі для нас люди-наші батьки. Марія Логвинівна у своєму поважному віці , за допомогою милиць , приїхала шукати до нас правди . Тож ми не можемо залишити її проблему без уваги. “- зауважив Петро Петровський. Остаточне вирішення цього питання взято під особистий контроль.

Мешканець села Попівці Барського району отримавши відмову у задоволенні клопотання у затвердженні документів теж прийшов шукати правду на особистий прийом до Петра Петровського. В ході прийому було виявлено, що розробник допустив безліч помилок при розробці землевпорядної документації, що унеможливило позитивне вирішення питання. “Основним завданням Головного управління є захист прав громадян при реалізації їх прав на землю, в тому числі перевірка відповідності змісту поданих документів нормам чинного законодавства.”- наголосив перший заступник керівника управління .  Громадянину було надано вичерпні роз’яснення по кожному пункту зазначеному у відмові. Заявник погодився з тим, що в документації з землеустрою відсутній ряд документів, обов’язкова наявність яких передбачена чинним законодавством.  З метою уникнення подібних ситуацій в майбутньому   була проведена розмова з розробником документації із землеустрою, якому було наголошено на обов’язках  землевпорядної організації в частині виконання взятих на себе зобов’язань та  неухильному дотримання норм чинного законодавства при розробці документації із землеустрою. Після усунення виявлених недоліків громадянину було рекомендовано звернутись з клопотанням повторне.

Серед громадян, які прийшли на особистий прийом , були і учасники бойових дій на Сході нашої країни та члени їх сімей. Всі вони прийшли за порадою , як скористатися правом на отримання земельної ділянки. Олександр Семенов – учасник АТО, звернувся до керівництва із проханням сприяння у вирішення питання ,щодо виділення земельної ділянки під садівництво . Вапняр О.В. дружина загиблого та Заріцька  Л.В.  мати захисника Вітчизни також звернулись за правовою допомогою, за роз”ясненням ,щодо  реалізаціїї конституційного права. Усім громадянам даної категорії було надано вичерпні відповіді. Нагадуємо ,що на офіційному сайті Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області , Ви можете ознайомитись з інформацією щодо зарезервованих масивів для учасників АТО на території Вінницької області.  Детальніше ви можете ознайомитись на сайті  vinoblzem.gov.ua , в розділі “Інформація для учасників АТО”.

“Дана інформація постійно оновлюється, тому що наші фахівці щодня проводять роботу по виявленню земельних ділянок для даної категорії населення. Це один із пріорітетів роботи нашого управління, визначених на 2016 рік.” – наголосила завідувач сектору розгляду громадян Тетяна Вакула, додавши: ” Також із будь-яким питанням, в межах компетенції Головного управління Держгеокадастру , кожен громадянин має право звернутись через офіційний web-сайт vinoblzem.gov.ua , розділ “звернення громадян” заповнивши відповідну форму.

IMAG1841[1]

DSC_0163[1]

DSC_0159[1]

DSC_0169[1]DSC_0155[1][:]