[:ua]18 липня 2016 р. в приміщенні Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області відбулась колегія. Для обговорення нагальних питань були запрошені керівники державних проектних організацій, начальники територіальних підрозділів Держгеокадастру у Вінницькій області, фахівці Головного управління. Під час колегії було розглянуто ряд питань, які стосуються  стану реалізації Головним управлінням у Вінницькій області повноважень стосовно передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності для всіх потреб;  стану виконання робіт з проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів;  стану ведення Державного земельного кадастру відповідно до нових умов, які визначено вимогами Закону України «Про державний земельний кадастр» . Пріорітетним напрямком роботи Головного управління і служби в цілому є надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції. Станом на 15.07.2016 до Головного управління та сільських, селищних, міських рад звернулося 7751 учасників антитерористичної операції з клопотанням про отримання земельних ділянок, внаслідок опрацювання яких видано 7117 дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на загальну площу 7933 га, в тому числі:

– 1546 для ведення індивідуального садівництва, загальною площею 158,69 га;

– 4831 для ведення особистого селянського господарства, загальною площею 7678,74 га;

– 740 для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 95,24 га.

В області розроблено та затверджено документації із землеустрою 2413 учасникам антитерористичної операції та на даний час передано у власність земельні ділянки на загальну площу 2324 га для вищезазначених потреб, в тому числі 75 членам родин загиблих під час військових дій.

Станом на 18.07.2016 року Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області спільно із органами місцевого самоврядування в рамках реалізації укладених меморандумів зарезервовано 3490,96 га вільних земельних ділянок, з них:

  • 196,69 га – для індивідуального садівництва,
  • 2935,68 га – для ведення особистого селянського господарства,
  • 358,59 га – для будівництва та обслуговування жилого будинку.

Дана інформація постійно моніториться та оновлюється на сайті Головного управління.

 

Підвів підсумки колегії начальник головного упралвння Юрій Козак, який подякував усім територіальним підрозділам Держгеокадастру у Вінницькій області та наголосив на приорітетних напрямках діяльності Головного управління на 2016 рік.

 [:]