Першочерговим та пріоритетним завданням Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, після того як відомство очолив Роман Лещенко, стало забезпечення реалізації конституційних прав учасників бойових дій та членів сімей загиблих воїнів щодо отримання земельних ділянок.
Під керівництвом начальника Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Вадима Варчука, за період з 17.08.2020 по 04.12.2020 року, 869 учасників бойових дій вже отримали накази про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на загальну орієнтовну площу 1303,50 га. Разом з тим, 630 учасникам – підготовлено та видано накази про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу їх у власність на загальну площу 756,00 га.
Таким чином, за зазначений період 1499 учасникам бойових дій було видано накази щодо відведення земельних ділянок у власність.

Окрім іншого, з метою забезпечення реалізації прав учасників бойових дій на безоплатну приватизацію земельних ділянок, на території Вінницької області Головним управлінням зарезервовано земельні ділянки, які плануються до передачі у власність для ведення особистого селянського господарства, індивідуального садівництва.

Із місцем розташування зазначених земельних ділянок можна ознайомитись на сайті Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області http://www.vinnytska.land.gov.ua,. інформація на сайті оновлюється постійно.
Додатково зазначаємо, що Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області, учасникам АТО (ООС), надається першочергова допомога, та консультація, в зв’язку з отриманням земельних ділянок у власність громадянам.